مشاوره ديجيتال برندينگ
بر اساس گفته نيل پتل يكي از برترين ديجيتال ماركترهاي دنيا، ديجيتال ماركتينگ نوعي بازاريابي خدمات و محصولات است كه از طريق دستگاههاي الكترونيكي انجام ميشود. از حدود دو دهه قبل اصطلاح بازاريابي ديجيتال بهعنوان يكي از زيرمجموعههاي مديريت بازاريابي و تبليغات تعريف شده است.
امروزه با پيشرفت فناوريهاي نوين و گسترش اينترنت در جهان، بازاريابي ديجيتال بهعنوان يك رشته تخصصي و مستقل خود را نشان داده و در برخي از دانشگاهها بهعنوان رشتهاي تخصصي تدريس ميشود. اين دانش بهاندازهاي گسترده است كه گستره وسيعي از انواع بازاريابي ديجيتال را در برميگيرد.
مواردي همچون ترافيك وبسايت، مدلسازي اسناد و عملكرد محتوا و جذب مشتريان بالقوه برخي از نمونههاي كاربرد بازاريابي ديجيتال هستند. در اين مقاله از وبسايت ناصرحجتي ابعاد مختلف ديجيتال ماركتينگ را بررسي ميكنيم.
تاريخچه ديجيتال ماركتينگ
با گسترش اينترنت در عرصه جهاني، دنيا به يك دهكده جهاني تبديل شده است و در كسري از ثانيه حجم گستردهاي از اطلاعات و اخبار در جهان منتشر ميشود. در دهه ۱۹۸۰ اولين كامپيوترهاي مجهز به چاپ و نشر متن وارد بازار شدند و دنياي تبليغات كاغذي دچار تحول عظيمي شد.
با توسعه پروژه World Wide Web در سال 1991 و گسترش آن در سال 1994 اولين مرورگر موفق جهان يعني Netscape عرضه و تعداد كاربران وب از 16 ميليون نفر به 70 ميليون رسيد. همزمان با توسعه وب و افزايش كاربران جهاني، موتورهاي جستجو همچون گوگل و ياهو، فروشگاههاي اينترنتي و ايميل جايگاهي ثابت در وب پيدا كردند.
موتورهاي جستجو، سايتهاي مختلفي در دسترس كاربران قرار ميدادند و آنان با چند كليك ساده ميتوانستند محصولات و خدمات موردنياز خود را از اين طريق پيدا كنند. در اين روند متخصصان ديجيتال ماركتينگ يا همان بازاريابي ديجيتال تكنيكهاي موتورهاي جستجو را ابداع كردند و با ظهور تلفنهاي هوشمند و شبكههاي اجتماعي ديجيتال ماركتينگ وارد عرصه جديدي شد.
اهميت استفاده از بازاريابي ديجيتال
اينترنت و فناوريهاي ديجيتال با سرعت تمام بهپيش ميروند و هيچ مرزي براي آنها وجود ندارد. همزمان با توسعه اين فناوري، بازاريابي ديجيتال نيز درحالرشد و گسترش است. باتوجهبه سرعت گسترش اطلاعات، اخبار و فناوري اينترنت ميتوان به اهميت استفاده از ديجيتال ماركتينگ پي برد. در ادامه مهمترين دلايل اهميت بازاريابي ديجيتال آمده است:
شناسايي برند
صرف هزينه مقرونبهصرفه
دستيابي به مخاطبان بيشتر
افزايش فروش و سودآوري
افزايش قابليت اندازهگيري و تحليل بازار
تفاوت بازاريابي ديجيتال و بازاريابي اينترنتي
احتمالاً بسياري تصور ميكنند كه بازاريابي ديجيتال همان بازاريابي اينترنتي است؛ اما بايد گفت كه اين دو نوع بازاريابي باهم متفاوت هستند. در ديجيتال ماركتينگ كانالهاي رسانهاي مانند وبسايت، ppc، سئو، پادكستهاي صوتي، بازاريابي پيامكي و برنامههاي تلفن همراه وجود دارد.
در بازاريابي ديجيتال برخي كانالها مانند اپليكيشنهاي موبايل ميتوانند بدون اتصال دائمي به اينترنت به فعاليت خود ادامه دهند؛ ولي در بازاريابي اينترنتي از كانالها و رسانههايي استفاده ميشود كه بايد هميشه آنلاين باشند. بهعبارتديگر بازاريابي اينترنتي زيرشاخهاي از انواع بازاريابي ديجيتال است.
برچسب: ،
ادامه مطلب